Хиляда фиданки залесиха край Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Хиляда фиданки от видовете „Червен американски дъб“ и „Акация“ бяха залесени днес на площ от около 7 дка в местността „Магарешка поляна“ до кв. „Дъбрава“ в Стара Загора.

„На това място през есента на миналата година също имаше залесителна акция“, припомни инж. Петър Заяков, директор на Регионалната дирекция по горите. „Трудно се възстановява гора, иска се постоянство и много упоритост. Смятам, че ще успеем да възвърнем гората на местата, на които тя е пострадала заради пожари“, допълни той и даде начало на традиционната залесителна кампания, посветена на Седмицата на гората.

След обстоен инструктаж за начина на засаждане на младите фиданки от инж. Заяков и инж. Иван Чергеланов, директор на Регионалното горско стопанство, десетки граждани се включиха в зелената инициатива. В залесяването участваха още и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общинският съветник Юсни Ибрям, заместник-областните управители Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов, ръководители и представители на местната съдебна власт, областните дирекции „Земеделие“ и „Безопасност на храните“ и други.
qrffznor
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн