Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 37-годишен мъж за отправена закана с убийство в условията на домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.И., на 37 г., за това, че в периода от 19 март 2019 г. до 25 март 2019 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, е отправил закана с убийство спрямо 27-годишна жена, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. ал. 1, във вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че за горепосочения период обвиняемият И.И. няколко пъти пресрещал пострадалата и я заплашвал с думите: „Ще те обезобразя, ще ти взема главата, няма да бъдеш с никой. Ще те пребия и ще те сложа в гроба, ще те погреба, ще те нарежа на парчета и ще те запаля“. Двамата преди време живели на съпружески начала, но се разделили, защото жената поискала. След отправените закани пострадалата е подала жалба в полицията.

Обвиняемият И.И. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 1 април 2019 г. по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка “задържане под стража” спрямо И.И. Определението на съда може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#


бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн