В с. Богомилово започна строителството на първата нулевоенергийна къща в България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Днес беше стартирано изграждането на основите на пилотна за Стара Загора, а и за цяла България, нулевоенергийна еднофамилна къща, намираща се в края на с.Богомилово, отляво на асфалтовия път за с.Кирилово.

Обектът се изгражда съгласно цялостната система за строителство на нулевоенергийни сгради NEODOM (www.neodom.bg), включваща идеална сглобка между стени, подове и тавани, преливащи се в монолитна стоманобетонова конструкция с двойна топлоизолация от NEOPOR както отвън, така и отвътре, без никакви термомостове. Строителството се изпълнява 5 пъти по-бързо, като се спестяват времето и разходите за:

* кофраж и декофраж,
* зидария,
* изолация,
* изравнителна мазилка,
* транспорт на строителни материали,

а енергийните разходи на сградата са до 10 пъти по-ниски.

Ефективната технология постига много впечатляващи скорости на строителството, видно още от фундаментната плоча с площ 100 м2, която беше изградена в рамките на 3 дни, с двойна топлоизолация 25 cm от плътен и влагоустойчив материал PERIPOR, армировка и само 25 m3 бетон.

Много скоро, след изграждането на първия етаж до средата на април, ще баъе обявен ден на отворените врати, по време на който всички медии, фирми и граждани ще могат да се запознаят отблизо със строителството на бъдещето, обеща управителя на NEODOM Димитър Гайдаров.
01041920104193
0104191
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн