Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 18-25 март 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 18 до 25 март са отчетени над 200 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. Автомобил е включен в процедура за доброволно/принудително преместване.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за разпръснат бетон от бетоновоз по пътя за Старозагорските минерални бани. Същата административна санкция е наложена на фирма, почистваща еко тоалетни, за замърсяване на улица в кв. „Казански“ с отпадъчни води.

АУАН е получила фирма заради поставяне на кафе-автомат в тунел на блок №61, намиращ се на ул. „Св. Отец Паисий“.

След подадено оплакване са санкционирани лица, представящи се за част от кауза за подпомагане на майки, и събиращи пари от минувачи по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на парк „Митрополит Методий Кусев“ и по ул. „П. Парчевич“. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Гражданин е информирал за липсващи елементи от ограда на детска площадка „Берое“.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати, обезопасени са шахти, както и част от оградната преграда на канала, преминаващ през града до ул. „Братя Жекови“. Премахнати са изсъхнали клони на дървета. Сигнали са подадени още за замърсяване около контейнери за смет, както и за запален кош за разделно събиране на отпадъци.

Съставен е констативен протокол на собственици на имот след оплакване от гражданин за струпване на голямо количество ненужни вещи над шивашко ателие по ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн