„БСП за България” в Стара Загора очаква ЦИК да се произнесе за състава на РИК

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Представителите на „БСП за България” Румяна Динева и Георги Гьоков подписаха протокола с „особено мнение” от консултативната среща при областния управител на област Стара Загора за определяне състава на РИК за провеждане на избори за членове на ЕП. Двамата представиха петима кандидати за състава на РИК от квотата на левицата. „Предложихме за позицията „секретар” юрист с доказан стаж и опит в изборния процес, което не бе взето предвид, срещу предложен кандидат на ДПС с друго образование. Още повече „БСП за България” е втора политическа сила и би следвало да получи позиция в ръководството на РИК”, заявиха упълномощените представители на коалицията. „Не сме изненадани от поведението на ДПС да заемат втората по важност позиция в РИК, това го правят за пореден път, без да имат подходящ експерт”, каза Георги Гьоков.

Според мотивите им с това се нарушава принципа на равенство до ръководни позиции на доказани експерти с опит, юристът на тази ръководна позиция би бил в много по-голяма степен полезен с компетентността си при взимането на законосъобразни решения. „Заради липсата на единодушие в консултативната среща очакваме ЦИК да се произнесе справедливо за състава на Районната избирателна комисия в началото на април”, допълниха Динева и Гьоков.
sn_01sn_02
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн