До края на април е затворено движението заради изграждането на кръгово кръстовище край парк „Артилерийски“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
6576824Picture5До 30.04.2019 г. е спряно движението на всички видове транспорт през кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Одринска епопея“ в Стара Загора.

Временната организация на движението е във връзка с осигуряване на безопасното изпълнение на строително-монтажните работи по изграждане на кръстовище с кръгово движение край парк „Артилерийски“ .

Ремонтните дейности започнаха на 13.02.2019г. и ще продължат до 30.04.2019г., предвижда заповед на кмета Живко Тодоров.

До края на април общественият транспорт ще се движи по обходен маршрут както следва:
- автобусни линии № 3 и № 8: ул. „Капитан Петко Войвода“ – „кв. Казански“ – ул. „Одринска епопея“ – бул. „Славянски“ и обратно.
- автобусна линия № 22: бул. „Славянски“ – ул. „Одринска епопея“ – Калояновско шосе и обратно.

Спирки „Христо Ботев“ и „Орфей“ няма да обслужват автобусни линии № 3, № 8 и № 22. Автобусите ще спират на бул. „Славянски“ в изградените уширения, на които са монтирани знаци, указващи автобусни спирки.

Правителството осигури от националния бюджет финансов трансфер за община Стара Загора в размер на 3 млн. лв. за разширяване с 40 дка на новия парк „Артилерийски“, който ще заеме площ около 130 дка. Продължението на ул. „Хр. Ботев“ ще бъде с две активни ленти за движение, а в двете странични ще се паркира. То ще бъде разделено от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на съседната „Одринска епопея“, където се изгражда кръговото кръстовище.
#

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн