Декларация на Областния комитет на ВМРО – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
VMRO_1Структурите на ВМРО – Област Стара Загора са възмутени от решението на Изпълнителния съвет на партията на Ердоган в България ДОСТ “да се предостави конституционен статут на малцинства на турци, роми, помаци и др. малцинствени групи”. Този акт е явно доказателство за антидържавната дейност на споменатата партия, която в условията на засилваща се ескалация на напрежението в международните отношения, особено видна на Балканите, цели дестабилизирането на България и разединението на българската нация.

От областното ръководство на ВМРО припомняме, че България е еднонационална държава, в която индивидите, религиозните и етническите групи имат гарантирани права и свободата да изразяват своите политически, верски и др. убеждения. Вероятно решението на ДОСТ е взето като популистки акт, целящ да сплоти определени групи от българското общество преди изборите за Европейски парламент и като своеобразна реплика на правителството в Анкара за окончателното прекратяване на преговорите между Европейския съюз и Република Турция. Защото няма как по друг начин да определим партия ДОСТ, освен като „говорител“ на Ердоган в България. Ние обаче сме против изпращането на депутати на турската държава в Европейския парламент чрез българските избори, а имаме визията, че нашите представители трябва да защитават интересите на България и нейните граждани.

Убедени сме, че българските граждани, със здравия разум, характерен за българина, с чувството за отговорност за бъдещето на своите поколения, ще разберат популисткия характер на този акт, но и ще погледнат сериозно на възможната алтернатива – защитата на българските национални интереси, която трябва да отстояваме не само тук в България, но и пред високата трибуна на европейските институции.

Настояваме прокуратурата на Република България да предприеме мерки, които да гарантират спазването на Конституцията. Припомняме, че чл. 44 (2) от Българската конституция гласи, че се забраняват организации “…чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда…”.

Партия ДОСТ трябва да бъде забранена, а опитите за разрушаване на националното единство – преследвани с цялата строгост на закона.

Нека не забравяме, че благодарение на ВМРО,чиито членове блокираха турската граница до Малко Търново и Елхово не даде възможност в Българския парламент да има турска ислямистка партия.

Да живее България!

Областно ръководство на ВМРО-БНД
Стара Загора,
27 март 2019 г.

#

spodelime.com


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн