Четирима старозагорци са избрани в ръководните органи на ВМРО. Декларация за бъдещото развитие на ВМРО-БНД

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
VMRO_1На проведения VII Конгрес на ВМРО присъстваха 33-ма делегати от област Стара Загора. За член на НИК (Националния изпълнителен комитет) бе избран Антон Андонов, за членове на Националния организационен съвет от област Стара Загора бяха избрани Красимир Червилов, Николина Николова, Николина Горова (тримата от Община Стара Загора), а от Община Павел баня – Николай Марков. За член на Организационно-ревизорната комисия бе избран общинският председател Евден Николов.

Конгресът прие следната Декларация за бъдещето развитие на ВМРО-БНД꞉

“ВМРО – Българско национално движение призовава всички български граждани, където и да са, да подкрепят нашите усилия за победа на патриотизма. Ние сме убедени, че съвсем скоро патриотизмът ще има още по-стабилни позиции във властта в България и поставяме началото на стратегическия път към пълноценно и патриотично управление на страната. Това е волята на българите. Нашата задача е да се подготвим за това управление с разум, с обединение на всички мислещи български политици, с надпартийно съгласие, с експертност и дългосрочно мислене. Поставяме началото на постепенното изграждане на мрежа от патриотични и консервативни личности, организации, партии.

Формулата на „Обединените патриоти“ вече показа и доказа, че това е пътят. Сега започваме да надграждаме. Поредна стъпка е кандидатурата на нашия съратник Ангел Джамбазки. И зовем всички честни български патриоти, без значение на коя партия симпатизират, къде са по света, да намерят начин и да подкрепят листата на Ангел Джамбазки. Защото така българският патриотизъм ще има по-силно представителство в Европа. Ние вярваме, че Европа ще е силна, когато е Европа на Отечествата и нейната основа са християнските ценности. Европа трябва да стъпи на традициите си и затова днес заслужено получаваме подкрепа от много наши европейски съмишленици. И заедно с тях сме силата, която ще спаси и промени Европа. ЕС днес е в плен на лицемерни илюзии, които говорят не само за край на националните държави, но и за отказ от нормалните човешки ценности. Илюзии, които вече струват скъпо.

Ние, патриотите, сме спасението на Европа! Ние сме защитници на здравия разум в страната си! България има нужда от радикално обновление, но в същото време – от здрав разум. ВМРО днес доказва с действията си именно това – ние защитаваме ярки идеи, но винаги даваме разумни и надеждни решения. Не се боим да защитаваме истината и отстоявайки своите позиции, сме не крайни, а градивни. Защото българският патриотизъм е градивен, а не агресивен. Той е разумният български консерватизъм и вярата в националния идеал. Това ще дадем на България – управление, което ще вземе най-доброто от историята, но ще гледа в бъдещето. Без да се съобразява с изток или запад и без да дели хората по партиен или друг принцип. И винаги да работим за силна, единна, независима и благоденстваща България – такава, каквато нашето национално Възраждане искаше. Такава, за каквато се бореха и умираха героите ни. Пътят няма да е лесен и ще е дълъг, но славната историята на ВМРО също е дълга. И никога не е била лесна, но винаги в защита на българската национална кауза и идеали.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
VII Конгрес на ВМРО – Българско национално движение, гр. София, 23.03.2019 г.”
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн