Иновативни учители споделят опита си с колеги

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
654763897Всеки учител може да попита учениците си: „Коя е най-дългата река в света?“. Иновативният учител ще търси заедно с децата отговор и на друг по-съществен въпрос: „Защо реките са важни за живота на хората?“.

За да вдъхнови българските учители да прилагат нови, успешни подходи и методи, издателска група „Просвета“ започва инициатива „Учители споделят опит“, която е част от един по-голям проект – Академия за иновативни учители.

На сайта на „Просвета“ чрез видеоуроци учители ще представят свои практически решения за по-интересно и по-успешно преподаване. Тe ще споделят ценен опит от педагогическата си практика и ще дават на колегите си идеи и конкретни съвети за работа. Целта е да бъде създадена библиотека от видеоуроци по всички учебни предмети във всички класове, които да подпомагат работата на педагозите.

Инициаторите са убедени, че така ще насърчат учителите да обменят помежду си идеи и опит и ще съдействат за изграждане на култура на споделяне на добри практики, която е особено нужна в българското образование. Те вярват, че това ще доведе и до повишаване на авторитета и самочувствието на българския учител.

Първите видеоуроци ще бъдат излъчени до края на март. В тях се представят учители от столични училища, преподаващи в 1. клас. В следващите месеци ще се включат и учители, преподаващи в други класове, от София и от страната. Излъчването на видеоуроците ще става в определени дни и часове по предварително оповестен график. Достъпът до тях ще е свободен за всички, които проявяват интерес. Първия видеоурок очаквайте утре.

Повече информация за Академията за иновативни учители и инициативата „Учители споделят опит“ ще откриете на http://www.prosveta.bg/inovativni и в следното видео:
https://www.youtube.com/watch?v=Gi8W4HoydMQ&hd=1
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн