Студио Пантомима кани старозагорци на Световния ден на мимовете – 22 март, петък

22 март – световен ден на мимовете и
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Marcel MarceauУважаеми приятели на изкуството, Студио Пантомима Стара Загора Ви кани на 22 март (петък) в Къщата на Арх. Димов, за да отбележим заедно Световния ден на мимовете.

Преди 30 години, на 17 юни 1989 г., в Стара Загора гостува легендарният френски артист Марсел Марсо. Публиката беше екзалтирана от спектакъла, който ни подари на сцената на Операта. Класическите пантомимни етюди, клоунади, скечове и мимодрами, които Маестрото представи, оставиха без дъх зрителите.

Най-възторжени от събитието и срещата си със световния артист бяха участниците от Студио Пантомима Стара Загора. Те бяха и горди, че именно заради тях Марсел Марсо гостува в града ни. След спектакъла един приятел им каза: Вие сте щастливи, защото успяхте да се срещнете със своя Бог приживе!

Световната организация на мимовете WMO през 2011 година обяви 22 март – рожденният ден на Марсел Марсо, за Световен ден на мимовете.

Създателите и бивши участници в Студио Пантомима Стара Загора тази година решиха да отбележат следните три знаменателни събития в Къщата на архитекта:

* Световния Ден на мимовете;
* Рожденият ден на Марсел Марсо (22 март 1923 г., Страсбург, Франция – 22 септември 2007 г., Каор, Франция);
* 30 години от гостуването му в Стара Загора.

Желанието ни е да си спомним за живота и творчеството на нашия приятел – най-великия съвременен Мим, вдъхновител на мимовете по цял свят – Марсел Марсо.

В Къщата на архитект Димов ще отбележим неговия рожден ден и Световния ден на мимовете с чаша вино, с фотоизложба на оцелелите фотографии на Петьо Турлаков от събитието през 1989 г. и на Студио Пантомима.

Ще прожектираме и документалния филм на CFI за живота и творчеството на Маестрото от 1992 г.а „Марсел Марсо или колко тежи душата“.

МЯСТО:
„Къщата на архитекта“
Стара Загора, ул. „Сава Силов“ 37
22 март 2019 г. от 18:00 часа
ВХОД СВОБОДЕН!
Заповядайте!

От АртЕриа - ArtArea - локална компания за разпространение на глобално изкуство, Стара Загора.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн