Задържаха под стража 49-годишен за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.П., на 49 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02/03.03.2019 г. в село Загоре, общ. Стара Загора, в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи: маратонки, дрехи, пари – сумата от 20 лева и др., от владението на собственика без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и “б“ от Наказателния кодекс.

На 02.03.2019 г. обвиняемият П.П. отишъл на гости на свой познат. Били в компанията на други техни познати и консумирали алкохол. Когато си тръгвал, обв. П.П. решил да извърши кражба. Той отнел от помещения в жилището на пострадалия връхни дрехи, маратонки и пари.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 02/03 март 2019 г. е извършено в условията на опасен рецидив. Срещу обв. П.П. е налице и висящо досъдебно производство за извършено от него престъпление по чл.296,ал.1 от НК, по което той е мярка за неотклонение „домашен арест“. Тази мярка за неотклонение е системно нарушавана от П.П., като той напускал без разрешение дома си. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.П. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

*  *  *

През февруари 2019 г. прокурорите от Районна прокуратура – Стара Загора са решили по същество и са внесли за разглеждане в съда 42 прокурорски акта срещу 42 лица, както следва: 17 обвинителни акта срещу 17 лица, 23 споразумения за решаване на делото срещу 23 лица и 2 предложения за налагане на административно наказание по реда, визиран в чл.78а от НК, срещу 2 лица.

В Районен съд – Стара Загора са били внесени: 3 дела с прокурорски акт за престъпления срещу личността (за причинени телесни повреди, за извършени блудствени действия), 2 дела за престъпления против брака и семейството (незаконно съжителство с непълнолетно лице), 13 дела за престъпления против собствеността (кражби, измами, документна измама), 2 дела за престъпления против стопанството (незаконен добив на дървен материал), едно дело за документни престъпления (ползване на неистински/преправени документи) и 21 дела за общоопасни престъпления (пътно-транспортни произшествия, управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества, управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство, управление на МПС с регистрационни табели за друго превозно средство/управление на нерегистрирано МПС, държане на наркотични вещества).

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн