Днес: В Стара Загора представят руска книга за Освобождението на България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
8679786От 18:00 ч. днес (18 март 2019 г.) в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора ще бъде представена книгата „Освобождение Болгарии. Лики Войны и Памяти“, издателство „Русские Витязи”, Москва, 2018 г. по повод 140-годишнината от края на Руско-турската война 1877-1878 г.

Книгата е дело на руски и български специалисти, които на 250 страници с текст и много снимки разказват историята на важната за българите война.

В събитието участват Роберт Шестаков – съветник по въпросите на образованието в Посолството на Руската Федерация в България и проф. дин Румяна Михнева – историк, съставител и научен редактор на книгата от българска страна, секретар на Дружеството на русистите в България.

Ще бъде показан документалният филм “Не нам, не нам, а имени Твоему”, създаден с участието на специалисти от Регионалния исторически музей – Стара Загора.

Събитието е организирано от Руския център в Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора и Посолството на Руската Федерация в България.

Във връзка с това по-рано днес, от 16:30 ч., ще бъдат положени цветя пред паметника на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин в едноименния старозагорски парк.
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн