Осъдиха 26-годишен за изнасилване на 63-годишна жена

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден В.Р., на 26 г., за това, че на 11 май 2018 г., в с.Едрево, общ.Николаево, в условията на опасен рецидив се е съвкупил с 63-годишна жена. като я е принудил към това със сила – нанесъл множество удари в областта на главата и тялото й – престъпление по чл.152 ал.3 т.5, вр. с ал.1 т.2 във вр. с чл.29 ал.1 б. „а“ и б. „б“ от Наказателния кодекс. Районен съд – Казанлък му е наложил наказание от шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим, като присъдата е потвърдена от Окръжен съд – Стара Загора и е влязла в сила.

На 10 срещу 11 май 2018 г. В.Р. посетил 63-годишната жена в къщата й. Тъй като били роднини, пострадалата свидетелка се отнесла гостоприемно към В.Р. и след като го изпратила да се прибира в дома си, се подготвила за нощуване. Тя излязла за кратко на двора, а през това време В.Р. се върнал в дома й и се скрил под леглото. Жената угасила осветлението и легнала да спи, при което В.Р. се нахвърлил върху нея, нанесъл й юмручни удари и натискал тялото й с крак, след което я изнасилил.

До момента В.Р. е осъждан 7 пъти за престъпления против собствеността и други, като последното му осъждане на лишаване от свобода е за хулиганство, което е било изтърпяно през декември 2017 г.

По искане на Районна прокуратура – Казанлък от 12 май 2018 г. (деня след извършване на престъплението) спрямо В.Р. е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на първоинстанционното съдебно производство В.Р е признал вината си и е проведено съкратено съдебно следствие. В.Р. е осъден на 9 години „лишаване от свобода“, които с оглед законовите изисквания са намалени с 1/3 и окончателното наказание е 6 години лишаване от свобода. По жалба на В.Р. срещу размера на наказанието бе образувано производство пред втора инстанция и след разглеждането му първоинстанционната присъда бе изцяло потвърдена. Наказанието следва да се изтърпява при първоначален строг режим в затвора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#nocсподеляне на връзка


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн