Близо 400 малки плувци от цялата страна участваха в турнира „Русалка“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
В шестото издание на плувния турнир „Русалка“, който се проведе в Стара Загора на 9-10 март, участваха рекорден брой малки плувци – близо 400, от три възрастови групи, представители на 40 клуба от страната.

Право на участие имаха само картотекирани състезатели от лицензираните клубове към Българската федерация по плувни спортове, като всеки отбор бе с лимит до 16 плувци, с изключение на клуба домакин ПК „Траяна“. Всеки плувец можеше да участва в максимум четири индивидуални дисциплини.

В турнир „Русалка“ участваха плувци, родени от 2007 г. до 2010 г., съобщи гл.експерт по спортни дейности Петко Крумов, който откри официално турнира и поздрави състезатели, треньори и родители, изпълнили трибуните на общинския плувен басейн.

Той съобщи, че старозагорските участници са се представили отлично, като домакините от ПК „Траяна“ са завоювали 6 златни, един сребърен и един бронзов медал.  Състезателите на СК „Берое“ са спечелили 4 златни и 1 сребърен медал. Състезателката на Траяна десетгодишната Никол Колева спечели Купата за най-добре представил се състезател, уточни Крумов.

Състезанието, което се проведе на покрития плувен басейн, е организирано от Община Стара Загора и клуб “Траяна” като част от календара на БФПС. Другият утвърден вече плувен турнир – „Руси Русев“, на който Стара Загора е домакин, е за горните възрасти и се провежда през есента.
IMG_8862IMG_8863
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн