Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 8-10 март 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 10 март са отчетени малко над 80 сигнала. Граждани са информирали за около 20 неправилно паркирани МПС в града. Един автомобил е включен в процедура по доброволно/принудително премахване от междублоково пространство. Оплакване е постъпило от шумно форсиране на паркинг до фонтана „Жабките“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за просене на пари и смущаване на гражданите пред храм „Св. Троица“. АУАН е съставен на строителна фирма заради разполагане на техника на уличното платно без необходимите разрешителни документи.

Същата административна санкция е наложена след оплакване от старозагорка за хранене на бездомни котки от нейна съседка, жувееща в блок №100 на ул. „Ген. Гурко“.

За агресивни домашни кучета, порода Немска овчарка, пуснати за свободна разходка и нарушаващи спокойствието, е сигнализирано в местността „Съборения мост“.

Получено е оплакване от бездомни кучета в района на кв. „Чумлека“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Докладна записка и снимков материал са направени по оплакване за замърсяване с отпадъци след продажба на цветя на 8 март в района на паркинг на бул. „Цар Симеон Велики“, над кв. „Казански“.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета и храсти.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#бутони за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн