Първият в страната Млад омбудмсман на Стара Загора стана част от националната мрежа на обществените посредници

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4529Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и заместникът й Калоян Максимов вече са част от мрежата на обществените посредници в България. Първите в страната млади хора, които са връзка между учениците и институциите, заеха позицията в края на октомври миналата година след проведен конкурс по инициатива на старозагорския омбудсман Надежда Чакърова. Днес те се срещнаха с обществените посредници от общините София, Пловдив, Бургас, Шумен, Кърджали, Казанлък, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил и Елин Пелин, и в тяхно присъствие получиха официалния знак за принадлежност към мрежата.

Работното посещение в Стара Загора на 10-те омбудсмани е по покана на старозагорския им колега и включва редица срещи, в които да бъде почерпен опит и добри практики за решаването на разнородните казуси, с които хората търсят помощ от тях.

„Когато има добра комуникация между различните институции, включвайки и младите хора в това число, работата се върши и има резултати. Градовете ни се променят към по-добро“, приветства ги в Община Стара Загора зам.-кметът Иванка Сотирова. В съвместната среща участва и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков (на снимката – вляво). Той обобщи полезността от съвместните изнесени приемни за граждани, които организират в селата заедно със старозагорския омбудсман Надежда Чакърова и секретаря на Общината Делян Иванов.
#


социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн