Задържаха под стража 22-годишен водач, управлявал в рецидив след употреба на наркотични вещества

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.И., на 22 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 22.02.2019 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.343б, ал.4, вр.ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 22.02.2019 г. А.И. бил спрян за проверка, като тестът за употреба на наркотични вещества отчел наличие на амфетамин и метамфетамин в организма му.

Обвиняемият А.И. вече е бил осъждан за престъпление по чл.343б,ал.3 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Деянието на 22.02.2019 г. е извършил в изпитателния срок на предходното осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че А.И. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо А.И. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#dva



споделяне във facebook


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн