Задържаха под стража 25-годишен за кражба в опасен рецидив

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.С.,на 25 г., привлечен като обвиняем за това, че на 17 февруари 2019 г., на паркинг край язовир „Копринка“, в землището на с.Копринка, общ.Казанлък, в условията на опасен рецидив и чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот е отнел чужда движима вещ – дамска чанта с пари – сумата от 200 лева, документи, дебитна карта и златни накити от владението на две жени, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. с чл.195 ал.1 т.3 вр.с чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.”а” от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 17 февруари 2019 г., една от пострадалите жени паркирала собствения си лек автомобил, марка “Фолксваген“, на паркинг край язовир „Копринка“ и със своя приятелка тръгнали да се разхождат по язовирната стена. Обвиняемият Г.С.преминал покрай автомобила, търсейки вещи за отнемане. През прозореца на колата видял, че вътре има оставена дамска чанта. Взел камък и с него счупил малкото стъкло на задната врата и взел дамската чанта с намиращите се в нея вещи и пари. Обвиняемият изхарчил парите, а другите вещи били намерени в домът му.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени два огледа, разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в рамките на определения срок на разследване.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за вероятност обвиняемият да се укрие или извърши и друго престъпление, тъй като е многократно осъждан за престъпления против собствеността. По последното му осъждане, в размер на 1 година и 8 месеца “лишаване от свобода“, е изтърпял наказанието си през ноември 2018 г.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн