КонтурГлобал Марица Изток 3 покани абсолвенити от Техническия университет на платен стаж и първа работа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Подготвя се изравнително обучение и прием на студенти в магистърска програма „Топлоенергетика“ в Стара Загора
*
ContourGlobal_TU_graduation_2„КонтурГлобал Марица Изток 3“, компанията която управлява втория най-голям въглищен ТЕЦ в България, покани абсолвентите от Енерго-машиностроителен факултет към Техническия университет – София да започнат стаж или работа в дружеството.

Стажантската програма на КонтурГлобал предлага позиции в направленията поддръжка и експлоатация на топлоелектрическата централа, която се намира до град Гълъбово, област Стара Загора. В нея могат дa участват студенти, които са последна година или току-що са се дипломирали. Компанията предлага платен стаж в продължение на 3 месеца, обучение с помощта на ментор, безплатен транспорт и храна.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-големите работодатели в България. Компанията осигурява над 500 работни места, основната част от които са в района на Стара Загора и Гълъбово. Тя предлага на своите нови служители позитивна работна среда, въвеждащо обучение, план за кариерно развитие, както и възможности за участие във вътрешни програми за обмен и в международни проекти. Компанията осигурява добро заплащане, допълнително здравно осигуряване, безплатна храна и транспорт на хората от екипа си.

„Щастливи сме, че можем да предоставим на младите специалисти възможност да стартират своята професионална кариера при нас. Ние предлагаме отлични условия за работа – започване на платен стаж, както и възможност за старт на кариерата. Търсим млади таланти, които да искат да работят в международна компания с политика за приемственост и възможности за развитие“, коментира инж. Радостина Добрева, директор Човешки Ресурси, КонтурГлобал Марица Изток 3.

Всички студенти, завършващи Енерго-машиностроителния факултет, получиха подробна информация за стажантските програми и възможностите за работа в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи в дългосрочно партньорство с Техническия университет – София. През 2017 г. компанията обедини усилия с другите два големи ТЕЦ-а в комплекса “Марица-изток”, Община Стара Загора и университета, за да стартира програма за изравнително обучение и прием в магистърска програма „Топлоенергетика“ в Стара Загора. Идеята на проекта е да бъдат обучени местни кадри, които впоследствие да намерят реализация в трите електроцентрали и по този начин да гарантират развитието на енергетиката в региона.

“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн