Ротари клуб – Стара Загора, организира благотворителен концерт под диригенството на митрополит Киприан на 1 март

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Rotary znakБлаготворителен концерт на Държавна опера – Стара Загора, под диригентството на Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан, ще се състои на 1 март (петък) от 19:00 часа в залата на Операта. Той се организира от Ротари клуб Стара Загора.

Събраните средства ще са за закупуване на апаратура за превенция и профилактиката на раковите заболявания в Комплексния онкологичен център – Стара Загора, и за издаване на книгата “Културно и историческо наследство на Стара Загора”.

За Ротари клуб Стара Загора

Ротари клуб Стара Загора е петият поред в България, който става част от голямото световно ротарианско семейство. Чартиран е на 31 май 1994 г. Клубът има множество признания от Фондация Ротари за активното си участие в глобалния проект за изкореняването на полиомиелита.

През годините Poтapи ?лyб Cтapa Зaгopa дари на Общината мoдepнo oбopyдвaнa ceнзopнa зaлa. Тя се намира в Днeвния цeнтъp зa дeцa c yвpeждaния в Cтapa Зaгopa и е от голяма полза за развитие на техните умения.

Всяка година клубът дава стипендии на изявени ученици в различни области на науката, изкуството и спорта.

Старозагорските ротарианци реализираха проект “Нови технологии в нашите училища”, благодарение на него 5 училища получиха нови интерактивни дъски, които активно се използват в образователния процес.

Часовникът в центъра на Стара Загора, който се превърна в място за срещи, както и монументалната пластика на птицата Феникс – символизираща града, възкръснал от пепелта, също са дарения от членовете на Ротари клуб Стара Загора.

Със средства на ротарианците са издадени и книгите „Летопис – календар на събитията в Стара Загора от 7 век преди новата ера до средата на 20 век”, албума „Художниците на Стара Загора” и други издания.

Градивната мисия на Ротари клуб Стара Загора продължава с различни благотворителни инициативи, свързани със здравеопазването, изкуството, културата и обществения живот.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн