Задържаха двама рецидивисти за кражба в Николаево от дом на гурбетчии

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илчо Г., на 30 г. и Иван Г., на 32 г., за извършена домова кражба в гр. Николаево, обл. Стара Загора. На двамата мъже е предявено обвинение за това, че на 9 февруари 2019 г. в условията на продължавано престъпление и чрез използване на взломен способ и техническо средство – метална пръчка, в съучастие помежду си са отнели множество вещи – килими, маси, спално бельо, посуда, дрехи и др. вещи от владението на 44-годишна жена без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195 ал.1 т.3 и т.4, във вр. с чл.194 ал.1, във връзка с чл.26 ал.1 , във вр. с чл.20 ал.2, във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

До настоящия етап на разследването е установено, че обитателите на къщата в Николаево работят и живеят в Англия. На 9 февруари 2019 г. в тъмната част на денонощието двамата обвиняеми забелязали, че къщата не е осветена и взели решение да извършат кражба. Прескочили оградата и с метална пръчка отворили един от прозорците. Започнали да пълнят чували с вещи и ги отнесли по домовете си. След разкриване на престъплението вещите били възстановени на собственика.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза. Обвиняемите лица са привлечени към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителите му. Обвиняемият Илчо Г. е осъждан пет пъти за престъпления против собствеността. Обвиняемият Иван Г. е осъждан с 14 присъди за престъпления против собствеността. Настоящото престъпление е извършено в условията на рецидив.

Обвиняемите обжалват определението на Районен съд – Казанлък и предстои разглеждането на жалбите им пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн