Осъдиха 46-годишен за хулиганство, нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител и повреждане на имущество на МВР

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKСлед извършено разследване под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък е осъден Г.М., на 46 г., с влязло в сила споразумение, като извършител на следните престъпления:

* На 20 септември 2018 г., в гр.Казанлък, обл. Стара Загора, в сградата на РУ на МВР-Казанлък, в условията на опасен рецидив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил нецензурни думи и обиди към четирима полицейски служители и повредил имущество – врата, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325 ал.5 във вр. с ал.2 вр.с ал. 1 ,във вр. с чл. 29 ал. 1 б.“а“ и „б“ от Наказателния кодекс.

* И за това, че на 20 септември 2018 г., в гр.Казанлък, обл. Стара Загора, в сградата на РУ на МВР-Казанлък, е причинил на полицейски орган – младши оперативен дежурен, лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядане на лицето, при и по повод изпълнение на службата му – престъпление по чл.131 ал.2 т.4 вр. с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

* И за това, че на 20 септември 2018 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в сградата на РУ на МВР -Казанлък е повредил чужда движима вещ – врата, на стойност 190 лева – престъпление по чл.216 ал.1 от Наказателния кодекс.

Непосредствено след извършване на престъпленията по искане на Районна прокуратура-Казанлък на Г.М. е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 20.09.2018 г.

С определение на Районен съд – Казанлък бе одобрено споразумение, влязло в законна сила, като на Г.М. е наложено наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и понастоящем той изтърпява присъдата в затвора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

социално споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн