Министър Кралев и кметът Живко Тодоров откриха обновената лекоатлетическа зала в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_3178IMG_3199Покритата лекоатлетическа зала в комплекса на стадион “Берое” в Стара Загора днес бе открита след основния й ремонт през последните няколко месеца. Младите спортни надежди на СКЛА “Берое” спряха за малко тренировката си и наблюдаваха тържествения водосвет, отслужен от свещеници от Старозагорската епархия, последван от приветствени думи от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, министъра на спорта Красен Кралев и председателя на Управителния съвет на Спортния клуб по лека атлетика “Берое” Иван Колев, който е и негов основен спонсор.

Меката настилка на пистата е изцяло подменена, очертани са 6 коридора, ремонтиран е покривът на сградата, отвътре е измазано и боядисано. Ремонтиран е секторът за хоризонтални скокове, подобрения са направани в сектора за овчарски скок, както и на осветеността на залата. Покритата писта се отоплява добре с газови калорифери.

“Сигурен съм, че обновената зала ще бъде един прекрасен дом за всички лекоатлети. Да натискате спорта здраво, да слушате треньорите, защото Стара Загора и България разчитат на вас!” – обърна се към присъстващите в залата млади състезатели кметът Живко Тодоров.

В залата са създадени идеални условия за тренировки и през зимния сезон. Догодина ще се работи по подобряване на подгряващата писта, както и по санирането на сградата на покритата писта. “Вярвам, че министър Кралев и в бъдеще ще подкрепя старозагорския спорт така, както го прави досега, за което сме му много благодарни. В негово лице имаме един истински партньор, който винаги е на линия и винаги е готов да помогне” – допълни Живко Тодоров.

“Няма как да се развива лека атлетика без закрита писта. Стара Загора в момента е най-големият лекоатлетически център в България и заема стратегическо място в подготовката на най-добрите ни атлети – каза министърът на спорта. – В основата на това е енергията и дейността на кмета, както и на спонсора Иван Колев, който финансира СКЛА “Берое”. Това е най-добре организирания и подреден лекоатлетически клуб в България. Има градове като Пловдив и Варна, с много сериозни традиции, но те допуснаха разцепление и разделяне на клубовете си. Докато в Стара Загора стана обратното – постигна се интегриране и всички атлети тренират в СКЛА “Берое” – така, както трябва да бъде. Това е най-успешният модел, който искам да го дам за пример на всички, за да вървят по този път. Защото той носи добри, видими резултати – “Берое” години вече е най-добрият клуб в страната по всички показатели. И всички усилия, които Общината прави, се връщат в обществото. Тези деца, дори и да не станат големи шампиони, ще се изградят като личности и ще бъдат едни много достойни и силни българи. Затова – адмирации към всичко това, което се прави тук” – каза министър Красен Кралев.

P1400216P1400259Изпълнител на ремонтните дейности на стойност 490 116 лв. е „Проинвест строй“ ЕООД Пловдив, а средствата са осигурени от Община Стара Загора. На събитието присъстваха още зам.областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, зам.-кметът Янчо Калоянов, общински съветници, бивши и настоящи спортисти и треньори.

СКЛА Берое има 60 картотекирани състезатели и подготвителни групи. След приключването на зимните първенства първи най-малките състезатели до 13-годишна възраст ще участват в Националния шампионат на 13 май. т.г., а след тях са и държавните шампионати в останалите възрасти. Всички очакват и тазгодишното издание на Международния лекоатлетически турнир “Самарско знаме”.

Лекоатлетическата зала е изградена преди повече от 30 години. В началото на 2015 г. залата беше газифицирана и предостави комфорт и удобства за провеждане на пълноценни тренировки през целия зимен период. След извършения ремонт на лекоатлетическата писта на стадион “Берое” през 2013 г., което позволи провеждането на Балканиадата по лека атлетика през 2013 г. и Европейското отборно първенство по лека атлетика през 2015 г., както и възстановяването на авторитетния международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ през 2013 г., това е поредната подкрепа на общинското ръководство за развитието на леката атлетика в Стара Загора.
P1400236IMG_3176
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн