Затварят движение заради изграждането на кръгово кръстовище край парк „Артилерийски“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
krygovoЗапочва изграждането на кръстовище с кръгово движение край парк „Артилерийски“ в Стара Загора, поради което за два месеца ще бъде затворено движението на автомобили през кръстовището на ул. „Одринска епопея“ и ул. „Христо Ботев“. Във връзка с извършването на строително-ремонтните дейности движението ще бъде преустановено за времето от 13.02.2019 г. (сряда) до 13.04.2019 г. (събота) включително.

Общественият транспорт ще се движи по обходен маршрут както следва:

* автобусни линии № 3 и № 8: ул. „Капитан Петко Войвода“ – „кв. Казански“ – ул. „Одринска епопея“ – бул. „Славянски“ и обратно.
* автобусна линия № 22: бул. „Славянски“ – ул. „Одринска епопея“ – Калояновско шосе и обратно.

Спирки „Христо Ботев“ и „Орфей“ няма да обслужват автобусни линии № 3, № 8 и № 22. Автобусите ще спират на бул. „Славянски“ в изградените уширения, на които са монтирани знаци, указващи автобусни спирки.

Правителството осигури от националния бюджет финансов трансфер за община Стара Загора в размер на 3 млн. лв. за разширяване с 40 дка на новия парк „Артилерийски“, който ще заеме площ около 130 дка. Продължението на ул. „Хр. Ботев“ ще бъде с две активни ленти за движение, а в двете странични ще се паркира. То ще бъде разделено от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на съседната „Одринска епопея“, където се изгражда кръговото кръстовище.
Picture4Picture5
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн