20 легла с шкафчета дари на УМБАЛ “Киркович” принцесата на Саксония Теофана фон Саксен

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1859 (Large)IMG_1850 (Large)20 болнични легла с шкафчета на стойност около 10 000 лв.  дари днес на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ принцесата на Саксония Теофана фон Саксен. На събитието присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител Гергана Микова, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Златина Нанева, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин, журналисти.

Теофана фон Саксен е българка по произход, но от близо 60 години не живее в родината си. От дълго време тя се занимава с благотворителност и осигурява хуманитарна помощ и оборудване за болници и детски домове в България. Леглата, които дарява на университетската болница в Стара Загора, ще бъдат поставени в клиниките по травматология и ортопедия.

Директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ проф. Йовчо Йовчев (вдясно на първата снимка) подари на принцесата на Саксония картина, на чийто гръб е залепено благодарствено писмо от ръководството на болницата за благородната й инициатива.

Непосредствено след това на медиите беше представен модерен термограф за ранна диагностика на рак на млечната жлеза, с който болницата се сдоби преди около месец. Хирургът д-р Стоян Николов обясни предимствата на новата апаратура, която е на стойност 2000 лв.
#

nov

сподели ме


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн