Окръжна прокуратура – Стара Загора извършва разследване за умишлено убийство в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 5 февруари в 16.54 ч. в Районно управление на РУ на МВР-Казанлък е получено съобщение, че на втория етаж на жилищна сграда в Казанлък е намерено тялото на мъж, по което има видими травматични наранявания. С извършване на оглед от разследващ полицай от Районно управление на МВР-Казанлък, по реда на чл.212 ал.2 е започнато досъдебно производство за настъпила смърт на 59-годишния М.К. в резултат от нанесени му тежки, несъвместими с живота, телесни увреждания – престъпление по чл.115 от НК.

Надзорът и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

След извършване на първоначалните неотложни действия по разследването и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от органите на МВР, още същата вечер е установен извършителят на деянието – 16-годишния К.К.

Предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК, на 6.02.2019 г. разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Днес, 6.02.2019 г., К.К. е привлечено като обвиняем за престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Окръжна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Бел. ред.: По неофициални данни става дума за битово престъпление – убиецът и жертвата са живеели на един етаж в общинско жилище, дадено им под наем.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн