Стартира приемът на годишни данъчни декларации в 6 пощенски станции в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
NAP 200Вече стартира приемът на годишни данъчни декларации (ГДД) и в 6 пощенски станции в област Стара Загора. Гражданите ще могат да подават декларации по чл. 50 от Закон за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) и справка по чл. 73 от ЗДДФЛ в централния офис в Стара Загора и офис Булпост, и пощенски станции в населените места Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово. Срещу минимална такса от пощенския оператор ще им бъде издаван входящ номер.

От НАП напомнят и за възможността данъчните декларации да бъдат попълнени чрез електронната форма с баркод. Попълването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход, внесените осигурителни вноски и ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата http://nap.bg на Агенцията и да се попълни „офлайн“.

Декларациите от физически лица могат да бъдат подадени по пощата, на място в пощенските станции, в офиса на НАП Стара Загора на ул. „Кенали“ 1 или по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК), или с електронен подпис в срок до 30 април 2019 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или на електронна поща infocenter@nra.bg.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн