Старозагорският митрополит Киприан ще приветства патриарх Кирил по случай 10-годишнината от избора му

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Патриарх Кирил (вляво) по време на посещението му в Стара Загора и Старозагорският митрополит Киприан

Патриарх Кирил (вляво) по време на посещението му в Стара Загора и Старозагорският митрополит Киприан

Техни Високопреосвещенства Старозагорският митрополит Киприан и Видинският митрополит Даниил ще огласят приветственото послание на Св. Синод на БПЦ–БП към Московския и на цяла Русия патриарх Кирил. Припомняме, че той посети Стара Загора по време на тържествата за 140-годишнината от Освобождението на България през 2018 г.

До избора на тогавашния Смоленски и Калининградски митрополит Кирил (1 февруари 2009 г.) се стига след смъртта на предишния патриарх Алексий Втори (на 5 декември 2008 г.). От пресслужбата на патриарх Кирил съобщават, че на честванията ще присъстват двама патриарси – Антиохийският Йоан Х и Сръбският Ириней, предстоятелите на Чешката и Словашка църква митрополит Ростислав и на Православната църква в Америка митрополит Тихон, както и генералният секретар на Световния съвет на църквите пастор Улаф Твейт. Делегации от един или двама митрополити изпращат още Александрийската, Румънската, Грузинската и Полската църква.

Съпътстващата културна програма на тържествата, която започна днес в Москва, включва изложба „Словото на пастира. Време за големи дела“, посветена на дейността на Московския патриарх, както и представяне на книгата на митрополит Иларион, посветена на патриах Кирил, част от поредицата „Животът на забелeжителните хора“.
#nocсподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн