“Приказки за Стара Загора” с беседа, посветена на Националната филмотека

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
На 28.01. (понеделник) от 19:30 в бирария “Колобри на бирата” (адрес: “Митрополит Методи Кусев №1″) ще се проведе поредната беседа от инициативата “Приказки за Стара Загора”.

Този път тя е посветена на едно от неподозирано интересните културни пространства на града – хранилището на Българската национална филмотека. Повече за филмовата база в Стара Загора ще разкаже дългогодишният директор Симеон Първанов. Наскоро той бе удостоен със специален плакет на филмотеката.

Входът е безплатен.

Форматът “Приказки за Стара Загора” цели да популяризира културно-историческото минало на Стара Загора в периода след Освобождението чрез провеждането на безплатни тематични беседи в неформална обстановка. Лекторите са личности, които са посветени в темите и могат да ги представят по интересен и увлекателен начин. До момента са се провели събития, посветени на туристическото дружество “Сърнена гора”, Държавен куклен театър – Стара Загора, на старите къщи в града и на Държавна опера – Стара Загора.

Повече информация можете да намерите в събитието: https://www.facebook.com/events/385721678854802
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн