Общината поздрави доктори и акушерки за Бабинден

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_2157 (1)Днес на Бабинден отбелязваме Деня на родилната помощ. На този ден отдаваме дължимото уважение на всички специалисти, които помагат за раждането на нов живот. Датата се отбелязва тържествено в акушеро-гинекологичните отделения на болниците и клиниките.

Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките. От 1951 година се чества като Ден на родилната помощ.

Община Стара Загора изпрати поздравителни адреси до трите акушеро-гинекологични отделения в областния град.

В болница „НиаМед“ специален гост беше д-р Антония Тодорова, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“. Тя поздрави лекарите и акушерките и им пожела още много здраве и професионални успехи в благородната им работа. Да има повече бебета, те да работят все така отдадено за идването на новия живот и да бъдат горди с благородната си професия.

От началото на годината в болницата са се родили 43 бебета, от които една двойка близнаци, съобщи д-р Николай Христов, началник на акушеро-гинекологичното отделение.

„Даването на живот и съпричастието в това велико чудо на Вселената е най-вълнуващата, най-удовлетворяващата, най-благодарната част от работата ни. Призванието на всеки лекар, запечатано от Хипократовата клетва, е да помага винаги, безусловно и всеотдайно на хората. А помощта, която ние даваме, се увенчава с най-голямото богатство: раждането на нашето бъдеще. Ние разбираме тази голяма отговорност“, е веруюто на работещите тук.

По традиция бе изпълнени и обичаят „измиване на ръцете“ на лекари и акушерки.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн