Оставиха в ареста потрошилия с брадва колата на военните курсанти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определих днес мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.П., на 32 г.

На Й.П. е предявено обвинение за това, че на 13.01.2019 г. на път І-6, км.354 (край Гурково), е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство и се отличава с изключителна дързост – нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак на лек автомобил, управляван от П.А., на 20 г. – престъпление по престъпление по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

При извършения разпит обвиняемото лице признава вината си.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан (5 присъди) за престъпления против собствеността. Настоящото престъпление по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс е умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” до 5 години и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност. Й.П. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ от една година и един месец по последното си осъждане през януари 2013 г., т.е. реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице. Доказателствата по делото сочат, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес, от което следва извода, че може на се укрие от наказателно преследване.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#


бутон за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн