ВМРО – Стара Загора с последователна политика по отношение на циганския проблем

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
VMRO_gerbОще през далечната 2012 г. структурата на ВМРО в Стара Загора изготви наредба за доброволни отряди по селата в старозагорско. Документът бе с цел да регламентира дейността на формированията, които да оказват съдействие на полицията за противодействие на престъпността в малките населени места.

През изминалата 2018 г. ВМРО – Стара Загора активно алармира за част от проблемите около циганизацията. Инициирана бе среща с общинското ръководство и бе предложено да бъде направена пътна карта за период от 10 години, която да начертае решението на проблема с незаконното строителство, който засяга не само Стара Загора, но и околните села.

През октомври месец 2018 г. в Гълъбово след опит на полицията да прекрати шумно циганско празненство се стигна до практически цигански бунт с ранени полицаи. Наложи се намеса на жандармерията. След поредният цигански произвол заралии излязоха с декларация и поставиха ултиматум – едноседмичен срок на шефа на МВР в Стара Загора, през който той трябва да предостави информация за вида и броя на криминалните елементи в единадесетте цигански махали в Старозагорско, за приложените мерки при последните подобни случаи в Казанлък, Енина и Гълъбово, както и за превантивните действия, които ще бъдат предприети.

Дни след това евродепутатът Ангел Джамбазки проведе открита приемна в Казанлък на тема „Циганските своеволия“.

Патриотите от ВМРО подкрепиха усилията на полицаите за справяне с инцидента в Гълъбово и във всякакви такива случаи.

От ВМРО припомнят, че летните месеци на 2018 г. вицепремиерът Красимир Каракачанов подкрепи в широко дискутирана позиция всички действия на полицаите при сходен случай в Ботевград. Тогава полицията бе обвинявана в превишаване на права и употреба на сила. Каракачанов обаче напомни, че при такива казуси е нужно да се прилага цялата строгост на закона.

Според местната партийна структура на ВМРО законите в страната трябва да бъдат общи за всички граждани. Общината не е благотворително дружество.

“Предприемали сме множество действия за премахването на незаконни постройки, срещу замърсяването, срещу свободното движение на безстопанствени животни, незаконната сеч, нарушаването на обществения ред и спокойствието на гражданите, шумните веселби и силната музика извън позволените за това часове – казват старозагорските воеводи. – Затова се надяваме, че ще подкрепите усилията ни в борбата с тези незаконни прояви.”

От ВМРО приканват старозагорци да изпращат сигналите си в партийния офис на ВМРО на ул. „Княз Борис“ № 65, както и на имейл vmromo@abv.bg или на телефон 0888 922 836.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн