Старозагорци подават на Горещия телефон сигнали за щети от силния вятър

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Падналите стъкла на автобусната спирка на бул. "Славянски". Снимка Радка Тасева, Фейсбук

Падналите стъкла на автобусната спирка на бул. “Славянски”. Снимка Радка Тасева, Фейсбук

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, вследствие на бурния вятър днес, граждани информират за компрометирани конструкции на рекламни съоръжения – в района на чешмата в кв. „Три чучура“, на влизане в Стара Загора от Казанлък, както и по бул. „Св. Отец Паисий“. Съобщено е още и за съборено оградно пано на стрителен обект върху тротоар на бул. „Св. Отец Паисий“.

Паднали са задните стъкла на автобусна спирка на бул. „Славянски“. При извършената проверка е установено, че едно от тях е счупено. Няма опасност за гражданите. Направен е снимков материал и докладна записка.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за 15 януари жълт код за силен вятър в цяла България. Според прогнозата в област Стара Загора духа силен и на моменти бурен северозападен вятър с пориви до 20-24 m/s.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. Призовават се гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени добре предмети на тераси и прозорци на жилища и офиси.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн