Новите учебници за 4. клас влизат за одобрение в МОН

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Новите учебници за 4. клас от днес влизат за одобрение в Министерството на образованието и науката (МОН). Очаква се проекти да представят над 10 издателства.

Най-много заглавия по всички предмети отново внася „Просвета“. Издателската група предлага два пълни комплекта по всички предмети – „Голямото приключение“ („Просвета Плюс“) и „Чуден свят“ („Просвета – София“). Те са създадени в съответствие с новите учебни програми, а техни автори са доказани университетски преподаватели, учители, художници.

Същите авторски колективи създадоха и учебниците за 1., 2. и 3. клас, които се превърнаха в най-предпочитаните от учителите в цялата страна. Вече имат и международно признание – поредицата „Голямото приключение“ на „Просвета Плюс“ получи наградата „Най-добър учебен комплект в Европа“ на Международния панаир на книгата във Франкфурт през 2017 г. На същото високо професионално равнище е и поредицата „Чуден свят“.

„Изключително голям е интересът към нашите учебници по новия предмет компютърно моделиране. Десетки хиляди деца учат по тях в 3. клас. Вярваме, че така ще е и в 4. клас“, заяви Георги Шарабов, заместник-главен редактор в „Просвета“.

„Просвета“ предлага и учебници по английски, немски и руски език за 4. клас. „Те са направени от опитни автори и редактори специално за българи, като се обръща по-голямо внимание на специфичните трудности, които срещат нашите ученици при изучаването на чуждия език. Освен това те отговарят абсолютно точно на учебните програми“, добави г-н Шарабов.

Неслучайно един от учебниците от първото издание на системата „HELLO!“ също има награда от Франкфурт – за най-добър учебник в Европа по английски език за деца, за които той не е майчин.

Всички печатни учебници имат чудесни електронни варианти, които са безплатни за всеки учител, избрал да работи по съответния хартиен вариант. Те са ценен помощник на учителя – пестят време и приковават вниманието на децата, помагат им лесно да разберат сложните неща. Всъщност това е най-важното, към което са се стремили всички авторски колективи на издателска група „Просвета“ – да предадат изискваните от новите учебни програми знания на ясен, точен и достъпен език.
764218765
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн