Задържаха 24-годишен за нанасяне на телесна повреда на полицай от Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Ш., на 24 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 6.01.2019 г. в Стара Загора нанесъл на полицейски орган – старши полицай от ОД на МВР – Стара Загора, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното производство е установено, че обвиняемият И.Ш. на 6.01.2019 г. в гр. Стара Загора извършвал престъпление против собствеността, за което било образувано друго производство. Същият бил установен на местопроизшествието от пострадалия полицейски служител. С цел да избегне задържане, И.Ш. нанесъл травматични увреждания на полицейския служител.

И.Ш. бил задържан, а пострадалият полицейски служител бил откаран в ЦСМП – Ст. Загора за преглед, където бил обслужен амбулаторно и освободен без опасност за живота.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установи, че И.Ш. е криминално проявен и осъждан за престъпления против собствеността.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.Ш. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн