Разследват извършената телефонна измама в големи размери с измамено дете

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОт 9.01.2019 г. Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство по описа на 2 РУ на МВР – Стара Загора за извършеното престъпление по чл.210, ал.1, т.1 и т.5, вр. чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, за което съобщиха по-рано днес от ОДМВР >>>.

До момента е установено, че на 8.01.2019 г. Стара Загора 11-годишно момиче било въведено в заблуждение от лице, представило се за полицейски служител, по схемата “Съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници”.

Първоначално контактът с детето бил осъществен на домашен стационарен телефон, след което комуникацията с мнимия полицейски служител продължила и по мобилен телефон, ползван от детето. „Полицейският служител“ многократно подканял детето да търси в дома си пари и златни накити.

След като претърсило семейното жилище, малолетното лице намерило сумата от 53 400 лева и около 12 грама златни накити. Паричните средства и накити то поставило в раница, която отнесло в района на училище в Стара Загора и оставило под паркиран автомобил.

След като родителите на детето се прибрали от работа, разбрали за извършената измама и подали сигнал във 2 РУ на МВР – Стара Загора.

Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално-следствени действия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн