В Стара Загора обучават ученици за адаптация към пазара на труда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
49837009_357303248385078_1612106817683324928_nВ Центъра по кариерно ориентиране днес стартира първият модул от динамичен психотренинг на тема „Повишаване конкурентоспособността и адаптацията към пазара на труда“. Той е организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране при Община Стара Загора, съвместно с педагогически съветници и психолози от старозагорските училища и Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора.

В психотренинга ще се включат дванадесетокласници от ПГСАГ „Лубор Байер“, СУ „Васил Левски“, ТГ „Княз Симеон Търновски“, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня“, СУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, ПГ по електроника „Джон Атанасов“, и ПГ по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“.

В четири последователни дни младежите ще развиват умения за търсене на работа, подготовка на документи при кандидатстване за работа и подготовка за явяване на интервю за работа, които ще повишат конкурентоспособността и адаптацията им към пазара на труда. Психотренингът ще бъде проведен от Димка Кънева, организационен психолог в ПГСАГ „Лубор Байер“, Станимира Димитрова, специалист кариерно ориентиране в ЦПЛР – Кариерно ориентиране при Община Стара Загора и Ваня Йорданова, психолог в Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора.

В периода 18-21 февруари 2019 г. в тренинга ще се включат и дванадесетокласниците от НПГ по ветеринарна медицина „И. П. Павлов“, ПГ по строителство и дървообработване „Инж. Н. Ранчев“, ПГ по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“, Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, Спортно училище „Тодор Каблешков“, СУ „Христо Смирненски“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и СУ „Максим Горки“.
#

nov

share button


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн