Държавна опера – Стара Загора организира за втори път Зимна танцова академия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC04376fОт 2 до 7 януари 2019 година Държавна опера-Стара Загора за втори път ще бъде домакин и организатор на интензивна зимна танцова академия. Примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова с асистент примабалерината Анелия Димитрова, заедно със своите колеги – изявени артисти и хореографи от трупата на Балет „Арабеск“ Ангелина Гаврилова, Валери Миленков и Филип Миланов, ще предложат майсторски курс за усъвършенстване на танцовите умения на танцьори от различни възрасти в многожанрово направление. Целодневните занимания се провеждат в балетната зала на Държавна опера-Стара Загора. Професионална подготовка включва участие в майсторските класове на Силвия Томова по класически балет – техника и репертоар, неокласика – техника и репертоар с Ангелина Гаврилова, както и модерен и съвременен танц – техника и репертоар с Валери Миленков и Филип Миланов.

На участниците в академията е осигурено настаняване и пълен пансион /по желание/. Пет дневното обучение ще завърши на 7 януари, от 16.00 часа с концерт – спектакъл на сцената на Държавна опера-Стара Загора с участието на младите специализанти от различните възрастови групи и балета на Държавна опера-Стара Загора. Всеки участник в Академията ще получи удостоверение за завършен курс.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн