19-годишен рецидивист с 16 присъди открадна и кара надрусан кола, задържаха го отново

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С. на 19 г.

На С.С. е предявено обвинение за това, че на 28 декември 2018 г. в Стара Загора от паркинг е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, от владението на другиго, без негово съгласие с намерение да го ползва, като е настъпила повреда на превозното средство – престъпление по чл.346, ал.2, т.1, вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

Предявено е и второ обвинение за това, че на 28 декември 2018 г. в Мъглиж С.С. е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 28 декември 2018 г. от паркинг в Стара Загора С.С. е отнел чужд автомобил. На същата дата посетил свой приятел, при когото употребил наркотични вещества и предприел шофиране на същия автомобила. След получен сигнал в полицията е предприето преследване на автомобила. След като бил спрян, обвиняемият е тестван за употреба на наркотични вещества и е задържан.

По образуваното досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, който е многократно осъждан (16 присъди) за престъпления против собствеността. При определяне мярката за неотклонение съдът взе предвид обществената опасност на обвиняемото лице. Обвиняемият С.С. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ по последното си осъждане през ноември 2018 г.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн