Над 6,6 млн. лв. получават общини от Старозагорска област за инфраструктурни проекти

STZAGORA.NET
*
_Bulgaria 300Малко над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област, след като Министерският съвет одобри днес допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. Гласувани са общо 151,7 млн. лв. са за реализиране на значими общински проекти, ремонт на храмове и обекти от социалната сфера в цялата страна.

Финансовият трансфер за Община Стара Загора е в размер на 3,4 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са за разширяване на новия парк „Артилерийски“ в града, а 400 хил. лв. са за рехабилитация на общинска пътна инфраструктура.

Одобрените средства за община Казанлък са в размер на 1,75 млн. лв. От тях 1,2 млн. лв. са за ремонт на надлез „Катекс“ – участъка от ул. „Розова долина“, от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ до пътен възел на околовръстния път. 200 хил. лв. са предвидени за асфалтиране на велоалеи в града. Останалият трансфер е за ремонти на улици в селата Долно изворово, Хаджимитрово, Ясеново, Копринка, Кънчево, Ръжена, Бузовград, Шейново, Розово, гр. Шипка и гр. Крън.

За община Гурково са одобрени 964 275 хил. лв. за ремонт и рехабилитация на улици в с. Паничерево, за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в общината.

По бюджета на община Братя Даскалови е предвиден трансфер за ремонт на улична мрежа в селата на общината, в размер на 250 хил. лв.

Средствата за община Павел баня са 300 хил. лв., предназначени за асфалтиране на улици в града, в с. Осетеново и за втория етап на пътя Шипка – Павел баня.

Предоставените от Министерски съвет допълнителни трансфери по бюджетите на общините са за общо 145,7 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти – доизграждане на водопроводни мрежи, изграждане на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, изграждане на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места. Допълнителните разход и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 година.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн