Кметът Живко Тодоров поздрави световния вицешампион по бойно самбо Денислав Златев

STZAGORA.NET
*
Кметът Живко Тодоров определи като сериозен успех и поредната гордост за Стара Загора спечелената вицешампионска титла по бойно самбо от старозагореца Денислав Златев на Световното първенство в Румъния. Заедно с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова той поздрави състезателя на старозагорския СК „Сандев файт тийм“, който тази година завоюва и републиканска титла от Държавното първенство в Панагюрище, както и второ място на Държавния личен шампионат за мъже по класическа борба.

Кметът благодари за донесената спортна слава на града и обеща да помага на перспективния състезател, възпитаник на старозагорското спортно училище „Т. Каблешков“. Той започнал с класическа борба в СК “Берое” и се окичил с бронз още на Световното първенство в Сърбия през 2013 г. в кат. 85 кг. Изкушен от бойните спортове, от година Златев се занимава активно с бойно самбо, пробва се и в кик-бокс и ММА. В ММА има вече две професионални срещи, завършили с победи с нокаут.

Денислав Златев сподели, че личен пример за него и близък приятел същевременно, е друг възпитаник на старозагорската борцова школа – президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, световен и европейски шампион. Казва, че за успеха са необходими амбиция и трудолюбие, но винаги побеждава талантът. Смята че всяка загуба е нов урок.

22-годишният старозагорец работи като охранител и мисли да продължи обучението си в Националната спортна академия. Като национален състезател на България и догодина ще разчитат на него в отбора за европейското и световното първенства.
IMG_1435IMG_1426
#

viknoeбутон за сайт


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн