Задържаха под стража 36-годишен за измами

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.Д., на 36 г., за това, че в периода от 12.12.2016 г. до 2.09.2017 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у десет лица, като им причинил имотна вреда в общ размер на 2 760 лева, като деянието е извършено в условията на повторност, в немаловажен случай – престъпление по чл. 210 ал. 1 т.4 във вр. чл.209 ал.1 във вр. чл.28 ал. 1 във вр. чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че за горепосочения период обвиняемият З.Д. се представял за лечител, знахар, оператор по сензорна медиаторика и феноменолог с псевдоними „Божидар“ и „Чудомир“, като въвел в заблуждение десет жени, че може да им помогне да се лекуват, както и за други техни проблеми, за което получил съответното заплащане, в общ размер на 2 760 лева. Обвиняемият е бил осъждани и преди за измами /за разваляне на магии/, за което му е било наложено наказание в размер на една година лишаване от свобода с изпитателен срок от три години, като присъдата на Районен съд-Смолян е влязла в сила през май 2015 г.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

социални бутони


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн