Разследват 25-годишен, счупил стъкло на автобус и оказал съпротива на полицаи

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОт 18.12.2018 г. Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131, ал.2, т.3 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда на полицейски орган при или по повод изпълнение на службата му.

На 17.12.2018 г. около 16,30 часа в дежурната част на Първо РУ на МВР – Стара Загора бил получен сигнал за мъж, който скочил в движение от пътнически автобус на път II-66, източно от Стара Загора, в района на бившия завод „АТЗ“. Той счупило с аварийното чукче на автобуса задното панорамно стъкло и скочил през него. Същият се държал неадекватно. На място бил изпратен екип от трима полицейски служители от Първо РУ на МВР – Стара Загора.

Служителите предприели действия по установяване и задържане на мъжа, като той оказал съпротива и със сгъваем нож нанесъл леки наранявания в областта на главата на двама от полицейските служители. Въпреки това мъжът бил задържан и самоличността му била установена – Н.Ф., на 25 г.

Н.Ф. е бил откаран в ЦСМП-Стара Загора за преглед и освидетелстване от психиатър. Полицейските служители били откарани в същото лечебно заведение, където били обслужени амбулаторно и освободени без опасност за живота. При прегледа било установено, че и третият полицейски служител бил получил телесно увреждане – разтежение на коленни връзки на левия крак.

На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група, като се извършват всички неотложни към момента процесуално-следствени действия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#spodelime


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн