Учениците от ГПЧЕ „Р. Ролан“ участваха в дискусия от информационна кампания „Мисия платено“ на АКАБГ

STZAGORA.NET
*
На 11 декември в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора се проведе образователна среща с ученици от 11 клас, част от младежката информационна кампания „Мисия платено“ на Асоциацията на колекторските агенции в България (АКАБГ).

Срещата бе втори етап от Инициативата, чиято цел е повишаването на финансовата култура на населението, особено при младите хора. В първия етап бе идентифициран основният финансов проблем у нас – ниската финансова култура и предизвикателството пред младите хора да управляват правилно финансите си, изпадайки в задължения на по-късен етап от живота си.

Във втория етап на Инициативата представители на Асоциацията в лицето на Тихомир Вълчев, Димитър Белинов и Пепи Димитрова се срещнаха лично с учениците, за да им помогнат с практически съвети за управление на личните финанси и изготвянето на бюджет.

Дискутиран бе казус на тема “За” или “Против” гимназистите да получават определена сума джобни за месеца”, като двата отбора изненадаха с финансовите си знания и дисциплина.
pic_4pic_2
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн