Старозагорското Второ основно училище първо в града внедри облачната платформа “G Suite за образованието”

STZAGORA.NET
*
IMG_8945IMG_8946Второ основно училище “П. Р. Славейков” е първото училище в Стара Загора, което внедри облачната платформа “G Suite за образованието”.

Системата на Google включва основни приложения, които подпомагат общуването, организацията на информацията в учебния процес. Така учители и ученици ще имат възможността да боравят с изключително удобна и практична електронна платформа за интерактивен образователен процес.

Желанието на ръководството на Второ основно училище “П. Р. Славейков” е да внедри смислено иновациите и технологиите в училищния живот. С подкрепата на Центъра за творческо обучение колективът успешно премина курс на обучение и доказа позициите си на лидер в иновационните образователни практики в област Стара Загора.

Гордост за училището е и постижението на госпожа Рая Стефанова, която е първият сертифициран Google обучител в Стара Загора. Второ основно училище “П. Р. Славейков” ще продължи подкрепата си към своите учители-новатори и през следващата календарна година, които с работата си осъвременяват учебния процес.

В презентацията на G Suite за образованието е посочено, че платформата е:

* Лесна за употреба
Настройката и управлението не са сложни и приложенията са адаптивни спрямо динамичната работа в клас. Учителите и учениците бързо и лесно научават как се работи с G Suite.

* Гъвкава
Работете навсякъде, по всяко време и на всяко устройство с G Suite за образованието. Инструментите насърчават сътрудничество, креативност и критическо мислене.

* Достъпна
Платформата е безплатна за училища и е изцяло на български език. Съответства на новата GDPR директива и предоставя най-високата степен на сигурност за всички данни.

* Въздействаща
Преподавателите могат да дават незабавна обратна връзка и да следят напредъка на учениците. G Suite помага на учителите да правят това, което могат най-добре: да преподават.
IMG_8947IMG_8948
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн