Регионална библиотека „Захарий Княжески“ отличи „КонтурГлобал Марица Изток 3“ с приз „Дарител на годината“

STZAGORA.NET
*
Младите хора от Града на поетите ще получат иновативно и модерно пространство за четене, наречено „Тийн Зона“
*
library_prizeНа 6 декември, по време на празнично събитие за запалване светлините на коледната елха, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора връчи своите традиционни годишни награди. Отличията, разпределени в две основни категории – „Дарител на годината“ и „Читател на годината“, са признание за най-изявените читатели, партньори и дарители, подкрепили културната институция през изминалата 2018 г..

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ получи приза „Дарител на годината“ в категорията „Институции/компании, подкрепящи библиотеката“. Поводът – през 2018 г. като част от програмата си за социални инвестиции, „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осъществи проект „Енергия за библиотеката“ и в резултат на това съвсем скоро ще зарадва младите хора на Стара Загора с съвременна „тийн зона“.

Компанията изцяло обнови и обзаведе една от големите зали в библиотеката и я превърна в специално кътче за тинейджъри, пълно с книги и комикси, подходящи за тяхната възраст. Пространството за млади хора ще разполага и с отлична интернет свързаност, като по този начин чрез електронни четци ще предлага и друг, модерен достъп до знание и култура. То е съобразено с интересите на съвременните деца, като вземат предвид и най-добрите практики и установени световни модели за работа с тийнейджъри.

Целта на реорганизацията и обособяването на „Тийн зоната“ е да се привличат все повече и повече млади хора в библиотеката, като им се предложи интересно съдържания по иновативен метод. Официалното откриване на новата „тийн зона“ предстои в началото на новата година, когато залата ще бъде символично „подарена“ на младежите в града.

По време на церемонията Регионална библиотека „Захарий Княжески“ връчи и специален приз за осмокласниците от Езиковата гимназия в града, които началото на учебната година са осъществили своята инициатива „Дари книга, дари щастие“. Вместо букети за първия учебен ден децата събрират 60 книги и ги даряват на библиотеката. С награди бяха отличени и най-малкият читател, най-активният читател в „Детски отдел“, най-четящият тийнейджър, най-активният читател в Заемната за възрастни и най-възрастният читател.

* * *
За „КонтурГлобал Марица Изток 3“

tec-3 ContourGlobal-2“Контур Глобал Марица Изток 3″ е мажоритарен собственик на втората по големина топлоелектроцентрала в България, носеща същото име. Компанията е част от международната енергийна компания ContourGlobal, която управлява портфолио от електроцентрали от възобновяем и конвенционален тип на 3 континента (Европа, Латинска Америка и Африка). Компанията е инвестирала над 1,4 милиарда лева в модернизацията и рехабилитацията на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, превръщайки електроцентpалата в първата централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.

Чрез своята програма за социални инвестиции, „КонтурГлобал Марица Изток 3“ по традиция подкрепя културните и образователни институции в региона – библиотеки, читалища, училища, културни домове. През 2016 и 2017 г. компанията беше отличена в категория „Подкрепа за библиотеките” на Годишните награди на Българската библиотечно-информационна асоциация за дългогодишното си сътрудничество със старозагорската библиотека. В края на ноември 2018 г. КонтурГлобал Марица Изток 3 бе отличена и с приз „Най-голям корпоративен дарител“ в годишните награди на Българския дарителски форум, категория „Нефинансови дарения“ за 2017 г.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн