Парламентарната комисия по отбрана гласува „за“ Стара Загора да бъде обявен за „Град на Българската бойна слава“

STZAGORA.NET
*
VMRO_gerbКомисията по отбрана в 44-то Народно събрание прие предложението Стара Загора за бъде обявен за „Град на Българската бойна слава“. Това се случи по време на заседанието на комисията в четвъртък – 6 декември. Решението не е било подкрепено от ДПС. Станало е ясно, че депутатът от ДПС, който се е подписал като вносител на предложението, е оттеглил подписа си.

Припомняме, че преди десетина дни 17 депутати от всички парламентарни групи внесоха проект за решение на парламента за обявяването на Стара Загора за „Град на Българската бойна слава“.

Инициативата за това започна в края на месец септември тази година от общинския съветник и областен организатор на ВМРО в Стара Загора Антон Андонов, който предложи Общинският съвет в града да възложи на кмета на общината да подготви необходимите документи и да се обърне към Президента на Република България, Народното събрание и Министерския съвет за издаване на Указ за обявяване на Стара Загора за „Град на Българската бойна слава“. В края на месец октомври Общинският съвет на Стара Загора прие предложението.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн