Демонстративен мач по бадминтон ще се проведе днес в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
th8FSL0IOAIMG_7328Днес, навръх Никулден, от 17:30 ч. в спортна зала “Берое” в Стара Загора ще се проведе демонстративен мач по бадминтон на двойки. На корта едни срещу други ще застанат сестрите Стефани и Габриела Стоеви и Пламен Михалев и Тихомир Киров. Старозагорските състезатели са европейски шампиони на двойки за ветерани в група 40+ от завършилото в края на септември европейско първенство в Гуадалахара Испания.

Европейските шампионки от Уелва 2018 – сестри Стоеви от Хасково, са на рекордното за тях осмо място в световната ранглиста. Те предсрочно си осигуриха място в заключителния турнир на най-добрите в света HSBC BWF World Tour Finals 2018, който ще се проведе от 12 до 16 декември в Гуанджоу, Китай, и е с награден фонд 1,5 милиона долара.

Габриела и Стефани ще бъдат вторите български представителки на финали в бадминтона. Преди тях Петя Неделчева и руската ѝ партньорка на двойки Анастасия Руских играха на Мастърса през януари 2011 година.

Входът е свободен.
#

viknoeбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн