Районна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 41-годишна жена за хулиганство в болница

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 41-годишната Я.Л. за това, че на 23.08.2018 г. в Стара Загора извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в отправяне на обиди към двама лекари – престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че на 23.08.2018 г., причинила лека телесна повреда на медицинска сестра, изразяваща се в оток и кръвонасядане на ръката,с което е причинено страдание без разстройство на здравето, при изпълнение на службата й – престъпление по чл. 131 ал.2 предл.13 т.4, вр. чл. 130 ал.2 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 23 август 2018 г. в Стара Загора около 20,30 часа обвиняемата Я.Л. била в Спешното отделение на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“, като срещнала нейна позната, която имала бъбречна криза. Двама лекари установили това, след като я прегледали, и изпратили жената от спешния към неотложния кабинет. Обвиняемата останала недоволна от този факт, като започнала да обижда дежурните лекари. Наричали ги „глупаци“ и с други обидни думи. След това се опитала да прави снимки с мобилния си телефон и викала: „Вие ще видите сега, аз ви снимам“, като ударила ръката на медицинска сестра и я блъснала в стената, защото й направила забележка.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи и др. Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи заседание.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#dvaбутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн