Американски джаз квартет ще свири за гражданите на Стара Загора на 11 декември, вторник

STZAGORA.NET
*
5426436731473На 11 декември, вторник, в Стара Загора ще гостува известният джаз квартет на Ари Роланд, който е в България с любезното съдействие на Посолството на САЩ.

Джаз квартетът на Ари Роланд е от Ню Йорк. Тяхната музика е директно вдъхновена от великите джаз изпълнители на САЩ като Луис Армстронг, Дюк Елингтън, Чарли Паркър и Дизи Гилеспи. Музикантите се учат да свирят от живите легенди на джаза в световния град. Те изпълняват песни от златния век на джаза (от 30-те до 50-те години на 20 век), както и свои оригинални композиции. Хвалени са от джазовата преса по цял свят, където изнасят турнета и учат младите музиканти на този типично американски музикален жанр. Те свирят на контрабас, ударни и саксофони.

Ари Роланд Джаз Квартет ще изпълнят празничен коледен джаз концерт за гражданите на Стара Загора на 11-ти декември (вторник) от 18 часа в Кукления театър. Вход свободен.
#

viknoe



социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн